Een receptje van Rudy de Vos (een variant op de scampi diabolique)
Benodigdheden voor 2 personen.
1 eetlepel fish sauce. Let op dit spul is zout.
2 puntpaprika’s.
4 gepelde tomaten.
Happy hatter hot sauce naar eigen heetheid, elke variant kan.
300 gram ongepelde scampi’s.
200 gram pasta, ik gebruik meestal penne rigate.
Tomaten ketchup.
1 chalot, 1 teen look, eventueel wat bieslook of peterselie om af te werken.
1 soeplepel pesto.
Olijfolie.
Bereidwijze
Bak de droge scampi’s in de olijfolie, niet te lang of het is rubber. Haal ze uit de pan en leg aan de kant. Gooi de sjalot en de look in de pan, bak tot “golden brown”, kieper de tomaten en de paprika’s in, laat wat sudderen, deglaceer met de vissaus en de hot sauce, voeg de pesto toe en ketchup tot gewenste dikte en hoeveelheid van de saus.
Voegde de scampi’s er terug bij en serveer over de pasta zoals op de foto, a la facon du chef…

Tags: Happy Hatter hot sauce, streekproduct, madeinbelgium, recept